Zoeken in deze blog

dinsdag 16 november 2010

Wild & Wijn, Colori Grave. 5/11/2010

En daar gingen we dan, alweer een kleurrijke avond bij restaurant Colori in het mooie pittoreske stadje Grave. De missie. Een 5-gangen, wild/gevogelte-menu samengesteld door chefkoks Bas Janssen en Anselm den Brok. Uiteraard bij iedere gang een wijntje geschonken door top-sommelier Guido Lenting (http://www.wijnzinnig.eu/). Hoge verwachtingen. Deze verwachtingen werden nog mooier door de live piano van Amsterdammer Thomas Verheul (www.thomasverheul.nl). Chopchop. Zin!

Om 18.30 gestart met een getapt dubbelbockje van Brand. Dit keer niet met een voltallige 'kookclub", die-hards Thijs Leenders, Jordi Portier en Rick Joosten en schrijver deze blog, ik zelf, Pim van Os, zijn uiteraard aanwezig. Gast van de avond is Whiskey-kenner van Noord-Engeland, dr. Tim van Berkel. Afwezig: Bernie "duimpje" Kruisbergen (Familie event van zijn vriendin Nicole) en Bob "zenuwachtig voor zijn eigen kookavond" Danner.

18.45 begon het feest, met wat te knabbelen, appelolijfjes en roomboterstengeltjes en glaasje Prosecco werd er gewacht op de eerste gang.

Dit was het wachten zeker waard. Pompoenbavarois met eendenlever en parmaham met kamozijnpeercompote en speculaas-croutons. Daar wordt je even stil van. Dit in combinatie met een niet te missen Riesling, Windspiel uit Oostenrijk. Een wijn met een lekkere toegankelijke smaak, licht zoetig maar droog genoeg. De combinatie van pompoen(bavarois) en eendenlever was ge-ni-aal!

Op naar het volgende gang, niet volgens schema, maar wel lekker. Kroket met mayo en een frietje! Geen grap. Wel een hip jasje eromheen. Het kroketje van konijn met een mayonaise van gedroogde veenbessen (geniaal) en frieten van zoete aardappel. Briljant! De wijn van het eerste en tweede tussengerecht was helaas omgedraaid, al kwam de Cuvee Traditionelle (Beaujoiais, Frankrijk) toch een beetje tot zijn recht. De veenbessenmayonaise is een aanrader voor iedereen!

Nadat onze groep het gehele restaurant verbaasde met een extra kroketje met veenbessenmayo kon er worden begonnen aan het tweede tussengerecht. Langzaam gegaarde wildzwijnwang op losgeslagen hutspot met specerijenjus en peperkoekkrokant. Bij dit gerecht miste ik toch de wijn van de vorige gang. Al was de wildzwijnwang, Mals met hoofdletter M. De wijn die bij deze gang werd geschonken was een uit Australië komende Chardonnay Founders Block. Een krachtige chardy die ervoor zorgde dat de wildzwijnwang fris overkwam in de finale.

Met ondertussen een lach op het gezicht begonnen aan het hoofdgerecht. Hertenzadel gebakken in amandel-kruidenkorst met cantharellensaus en een aardappel peertje. Dit is echt genieten. Degene die er niet bij was zal wel denken, hij vind alles lekker, maar het was ook echt lekker. De wijn, die overigens niet lekker rook, maakte het helemaal af. No Zero, Negroamaro, Menhir uit Italië. Een mooie krachtige wijn zonder 0, net zoals bij Roulette.

Tijd voor het dessert, het beste dessert tot nu toe gegeten bij de kleuravonden georganiseerd door restaurant Colori. Parfait-taartje van gecarameliseerde hazelnoten met schuimige Frangelicosaus en koffie-olijfolie. Van wat ik er nog van weet. Echt genieten. Dessertjewijntje on the side: Abafedo 5 years, Quinta Alorna, Portugal. Zoet en fij(n) volgens mij.

Een geniale avond bij Restaurant Colori. Respect voor onze groep. Respect voor het personeel. En respect voor de sfeer, mede dankzij HOLIDAY IN SPAIN! Afsluitend met een Irish Coffee, Limoncino, Bockbiertjes, gewone biertjes, wodka, Glenlivet etc. Top top top top top!


Cheers,


Pim





1 opmerking: