Op naar het volgende gang, niet volgens schema, maar wel lekker. Kroket met mayo en een frietje! Geen grap. Wel een hip jasje eromheen. Het kroketje van konijn met een mayonaise van gedroogde veenbessen (geniaal) en frieten van zoete aardappel. Briljant! De wijn van het eerste en tweede tussengerecht was helaas omgedraaid, al kwam de Cuvee Traditionelle (Beaujoiais, Frankrijk) toch een beetje tot zijn recht. De veenbessenmayonaise is een aanrader voor iedereen!
Nadat onze groep het gehele restaurant verbaasde met een extra kroketje met veenbessenmayo kon er worden begonnen aan het tweede tussengerecht. Langzaam gegaarde wildzwijnwang op losgeslagen hutspot met specerijenjus en peperkoekkrokant. Bij dit gerecht miste ik toch de wijn van de vorige gang. Al was de wildzwijnwang, Mals met hoofdletter M. De wijn die bij deze gang werd geschonken was een uit Australië komende Chardonnay Founders Block. Een krachtige chardy die ervoor zorgde dat de wildzwijnwang fris overkwam in de finale.
Met ondertussen een lach op het gezicht begonnen aan het hoofdgerecht. Hertenzadel gebakken in amandel-kruidenkorst met cantharellensaus en een aardappel peertje. Dit is echt genieten. Degene die er niet bij was zal wel denken, hij vind alles lekker, maar het was ook echt lekker. De wijn, die overigens niet lekker rook, maakte het helemaal af. No Zero, Negroamaro, Menhir uit Italië. Een mooie krachtige wijn zonder 0, net zoals bij Roulette.
Tijd voor het dessert, het beste dessert tot nu toe gegeten bij de kleuravonden georganiseerd door restaurant Colori. Parfait-taartje van gecarameliseerde hazelnoten met schuimige Frangelicosaus en koffie-olijfolie. Van wat ik er nog van weet. Echt genieten. Dessertjewijntje on the side: Abafedo 5 years, Quinta Alorna, Portugal. Zoet en fij(n) volgens mij.
Een geniale avond bij Restaurant Colori. Respect voor onze groep. Respect voor het personeel. En respect voor de sfeer, mede dankzij HOLIDAY IN SPAIN! Afsluitend met een Irish Coffee, Limoncino, Bockbiertjes, gewone biertjes, wodka, Glenlivet etc. Top top top top top!
Cheers,
Pim
Oja, wat was nou weer het nagerecht?? haha
BeantwoordenVerwijderen